Nemt og lækkert

Jeg har lige holdt julefrokost for to tidligere arbejdskollegaer. Og det er altid hyggeligt, at være sammen med dem. Hovedretten smagte godt og de ville gerne have en opskrift. Så her er den hjemmelavet opskrift. Desværre fik jeg ikke taget et fotos af retten, så det må i selv se når i har lavet denne hovedret.


Kyllingfile med spidskål, champinons og gulerødder, samt kartofler.
Det brugte jeg til 3 pers.

5 stk.kyllingfile
½ spidskål
4 gulerødder
1 bakke champinons
500 gr små kartofler
ca.½ l. fløde
basilikum
oliven olie
salt
allround krydderi

De små kartofler med skræl, skylles og skæres over en gang. Puttes i en gryde med vand og bringes i kog. Skal kun lige koge et par min. Hæld vandet fra og damp dem fri for vandet. Put dem i et ovnfast fad.
Rens gulerødderne og skær dem i små tynde stave. Skyld spidskålen og snit det i fine stykker. Rens champinonerne og skær dem i skiver. Bland de tre dele i et andet ovnfast fad, drys med lidt groft salt.
Kyllingfilerne krydderes med allround krydderiet og brunes på panden. Hæld fløden over grøntsagerne og læg kyllingfilerne ovenpå og sæt det i en 200 grader varm ovn. Vend kartoflerne i oliven olie og drys med groft salt og basilikum. Sæt det i ovnen sammen med det andet.
Det skal ca. have ½ time eller til kyllingen har en temp. på 75 grader.
God fornøjelse.

Kommentarer